For more extensive artist's bio, articles and list of exhibitions, visit artist(s) website(s). Many of the images displayed on this site are copyrighted, and are used here only for purposes of education or critical review. All rights are reserved by the artists who created the works referenced herein.

Painting is silent poetry, and poetry is painting that speaks. Simonides

Mathisse Arendsen - Mathisse H.B.J. Arendsen

Mathisse Arendsen, (1948) studeerde aan de academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.
Arendsen;“ Een beeldend kunstenaar moet zich niet direct beperken tot slechts één stijl of karakter van beeld, maar zou, alvorens zich te specialiseren, zoveel mogelijk wegen moeten bewandelen.
Door de jaren heen heb ik een twintigtal stijlen en de daarbij behorende technieken uitgediept. Dit heeft werk opgeleverd dat onderling in stijl en techniek verschilt, maar elkaar op logische wijze opvolgt”.
In deze werkwijze zijn drie fasen te onderscheiden;
- het bewandelen van een zo breed mogelijk veld
- het zoeken van syntheses
- het toespitsen van combinaties tot ’n eenheid, een balans om zo de eigen       .
  identiteit te vervolmaken.
“Als dualist hanteer ik dit basisprincipe in zowel de techniek als in de thema’s.
Het geheel is niet de optelsom der delen maar het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en kleurgebruik hetgeen een spanningsveld oplevert waarbinnen de kijker de sleutel tot het onderbewustzijn aangereikt krijgt”. De titels zijn vaak geen verwijzing naar de inhoud, het beeld laat ik hierdoor vrij ter interpretatie voor de kijker met de discussie als doelstelling.
Gezien het verhalend karakter van mijn werk is het haast onmogelijk te ontkomen aan het langzaam loslaten van de figuratie omdat deze op den duur niet krachtig genoeg is emotie om te zetten in beeld. Het natuurgetrouwe beeld is echter wel het uitgangspunt voor eventuele abstrahering... niets moet, alles mag. Hiermee sta ik op de vooravond van wat ik vrij werk noem’. 
Arendsen is docent tekenen en schilderen, schrijft gedichten, korte verhalen en romans.
Bij uitgeverij Freemusketeers werd zijn roman “Ana’is” en de gedichtenbundel “het Woord liefde” uitgegeven. Bij uitgeverij Boekscout werd zijn bundel “Tekens” uitgegeven.
Het werk van Mathisse Arendsen is opgenomen in collecties in binnen– en buitenland.


Thanks Matisse FacebookNo comments:

Followers

Blog Archive

Labels

Related Posts with Thumbnails