For more extensive artist's bio, articles and list of exhibitions, visit artist(s) website(s). Many of the images displayed on this site are copyrighted, and are used here only for purposes of education or critical review. All rights are reserved by the artists who created the works referenced herein.

Painting is silent poetry, and poetry is painting that speaks. Simonides

Theo Onnes
Theo Onnes


"Theo Onnes (1957) komt uit een schildersfamilie.
Grootvader Klaas, vader Minne en zus Gerda, allemaal schilderen ze.
Het was dus ook niet verwonderlijk dat hij uiteindelijk koos voor een opleiding schilderen aan ABK Minerva
Groningen waar hij in 1999 afstudeerde.

Theo woont en werkt in het voormalige Raadhuis van Eenrum in de provincie Groningen. Een prachtig monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930.
Zijn vrouw Ankie heeft hier haar galerie, Galerie Het Raadhuis. (www.galeriehetraadhuis.nl)
Bekendheid verwierf hij vooral door zijn schilderijen van koeien en geiten maar wie meer werk van Theo Onnes bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook ruim plaats is voor landschappen en mensen. Zijn woonplaats Eenrum ligt in het bijzondere gebied Het Hoogeland dat voor Theo een onuitputtelijke inspiratiebron vormt; licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf. Theo wordt juist geraakt door dit op het eerste oog zo alledaagse leven om zich heen. Hij vertaalt dit op krachtige wijze in zijn schilderijen en maakt zo zijn verwondering voor ons meer dan waarneembaar.
Zelfs voelbaar."

No comments:

Followers

Blog Archive

Labels

Related Posts with Thumbnails